Certificering

Wanneer u voor Vitrona kiest, kiest u voor kwaliteit zonder verrassingen. Wij hebben het Romazo keurmerk en zijn BENG en VCA gecertificeerd. Een partner waar u volledig op kunt bouwen; dat is Vitrona. 

BENG certificering

In 2050 moet Nederland CO2-neutraal zijn. Dat is een van de doelstellingen van de Klimaatwet. Bovendien krijgen nieuwe woningen in principe geen aardgasaansluiting meer. Tegelijk worden de zomers in Nederland langer en warmer. Aandacht voor zomercomfort is vanuit gezondheidsoogpunt noodzakelijk.Woningen waarvoor vanaf 1 januari 2021 een omgevingsvergunning wordt aangevraagd, moeten voldoen aan de eisen voor BENG (Bijna EnergieNeutraal Gebouw)) en TOjuli (beperking van de kans op temperatuuroverschrijding).

Vanaf 1 januari 2021 geldt daarom een nieuw stelsel om de energieprestatie van gebouwen uit te drukken, gebaseerd op de Nederlandse Technische Afspraak (NTA) 8800. De NTA 8800 geldt voor alle gebouwen, woningbouw en utiliteitsbouw, bestaand en nieuw. Het nieuwe stelsel is inmiddels bekend onder de naam BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen).

Tegelijk met de nieuwe energieprestatie-eisen wordt een eis gesteld aan het verminderen van het risico van temperatuuroverschrijding. Dit wordt uitgedrukt met het indicatiegetal TOjuli. De berekening van TOjuli volgt uit de BENG-berekening en is verplicht voor woningen die geen koelsysteem hebben zoals externe koudelevering of een warmtepomp met koelfunctie.

De energieprestatie van een gebouw wordt uitgedrukt met drie indicatoren: 

 1. de energiebehoefte voor verwarmen en koelen (BENG 1)
 2. het primair fossiel energiegebruik (BENG 2) 
 3. het aandeel hernieuwbare energie (BENG 3). 

De kans op temperatuuroverschrijding wordt uitgedrukt met het indicatiegetal TOjuli. Aan iedere indicator is een eis verbonden en een gebouw moet tegelijk aan alle vier de eisen voldoen.

Hoe zorgt u voor een lage TOjuli?

Maatregelen zijn: voorkomen dat teveel warmte binnenkomt, overmatige warmte wegventileren en passief of actief koelen. Vooral actieve koeling gaat ten koste van de energieprestatie van een woning.

Passieve maatregelen om temperatuuroverschrijding te beperken, verdienen de voorkeur. Niet alleen vanwege de energieprestatie, maar ook in de beleving van bewoners. Voorbeelden zijn een gunstige oriëntatie en een woningindeling met bedienbare buitenzonwering zoals screens, rolluiken en gemetalliseerde binnenzonwering.

Hierdoor krijgt u minder:

 • oververhitting
 • verblinding
 • verwarming

En meer:

 • comfort
 • gezondheid 
 • besparing

Onze zonweringsadviseurs hebben de ES-SO (European Solar Shading Organisation) opleiding tot Smart Solar Shading Advisor succesvol afgerond en kunnen u van een goed en passend advies voorzien. 

Meer informatie over BENG en TOjuli kunt u vinden op: 

https://www.lente-akkoord.nl/wp-content/uploads/2020/09/Lente-akkoord-brochure-BENG-TOjuli-2020.pdf

romazo keurmerk

Vitrona is lid van ROMAZO. Romazo is een keurmerk die zorgt dat u als eindgebruiker zorgeloos kunt genieten van de producten die geleverd zijn door leveranciers die aangesloten zijn bij deze organisatie. Bedrijven die bij Romazo zijn aangesloten hebben vakmanschap, kwaliteit en service hoog in het vaandel staan. Het keurmerk focust zich op de productgroepen zonwering, rolluiken en buitenleven, een organisatie die dus precies in ons straatje valt. Wanneer u voor Vitrona kiest staat u straks niet meer voor verrassingen. U kunt dan rekenen op meerdere zekerheden waar wij aan hebben moeten voldoen om het Romazo keurmerk te krijgen. Denk hierbij aan:

Vijf jaar garantie

U heeft maar liefst vijf jaar garantie op het geleverde/ gemonteerde materialen zoals doeken en motoren.

Professionele installatie

Al onze Vitrona monteurs zijn VCA en zijn NEN-3140 gecertificeerd. Tevens zijn wij als bedrijf ook VCA gecertificeerd. Daarnaast ontvangen zij zowel interne als externe opleidingen om hun kennis en vakmanschap op topniveau te krijgen en houden.

Zekerheid van levering en installatie

Bij de meeste bedrijven moet u een aanbetaling doen voordat u de producten in bestelling kunt zetten. Bij Vitrona heeft u de garantie dat deze betaling wordt gewaarborgd.

Maatschappelijk verantwoord

Bedrijven die ondernemen met oog voor mens en omgeving. Al het bedrijfsafval proberen wij zo goed mogelijk te scheiden en wij sponsoren meerdere lokalen initiatieven. Hieronder een aantal opgesomd:

 • Hospice Beukenrode
 • Lokale sportverenigingen
 • Verzorgingstehuizen, kerken of scholen
 • Lokale wielerwedstrijden
 • Lokale bridge en klaverjasverenigingen
 • Westlandse Ride 
 • Alpe d’HuZes
 • Ride for the Roses
 • Stichting Nicolette 
 • Beursvloer Westland

Hoge kwaliteit in product, montage en nazorg

ROMAZO is een streng keurmerk maar ook een mooi keurmerk om naar te streven. Wij leiden onze medewerkers speciaal op om aan dit keurmerk te voldoen en houden hun kennis en vakmanschap op topniveau door ze trainingen en cursussen te laten volgen. ROMAZO willen wij graag als partner omdat we voor dezelfde waardes staan: hoge kwaliteit in zowel product, montage als nazorg. 

20230425 104343 2

VCA certificering

Wij hechten waarde aan onze manier van werken. Al onze teamleiders en monteurs zijn VCA VOL (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevende) gecertificeerd en leveren hoge kwaliteit in zowel inmeten, montage als nazorg. Met dit certificaat tonen we aan de beste kennis te hebben over veiligheid, gezondheid en milieu. Tevens zijn wij als bedrijf ook VCA gecertificeerd. Daarnaast ontvangen onze vakmensen zowel interne als externe opleidingen om hun kennis en vakmanschap op topniveau te krijgen en houden. Zo kunnen wij naast het leveren van de wij altijd de hoogste kwaliteit leveren. 

kom voor advies en een demonstratie naar onze

showroom!