Wij houden u up-to-date

Vitrona sinds 1979

Op 17 oktober 1979 is Vitrona ontstaan, een naam die is samengesteld uit ‘Vit’ van vitrum, de Latijnse naam voor glas, ‘Ro’ van Rozenburg en ‘Na’ van Naaldwijk, de woonplaatsen van de twee oprichters. Sinds de start van Vitrona is het bedrijf 3 keer verhuisd, maar nooit verder dan 300 meter van elkaar vandaan.

In 2005 begon het Vitrona hoofdstuk voor de familie Van der Voort, toen vader Cock het bedrijf overnam. Op dat moment had hij zelf al sinds 1990 SchermNed opgebouwd, een bedrijf gespecialiseerd in scherminstallaties en insectengaas voor de tuinbouw, utiliteitsbouw en tuincentra maar wat ook terrasoverkappingen en zonwering was gaan verkopen voor horeca en particulieren. Zonen Jack en Mark waren destijds al werkzaam binnen het bedrijf en waren dan ook direct betrokken bij de overname en de verdere opbouw. Zo hebben zij in 2011 een tweede vestiging geopend in Berkel en Rodenrijs. Operationeel stuurde de jongens de bedrijven aan, maar het financiële stuk bleef bij Cock. Totdat ook dochter Terry in 2015 aan boord kwam.

Vanaf 2018 hebben Jack, Terry en Mark het stokje volledig overgenomen van hun vader. “Bijzonder hoe veel vertrouwen pa heeft gegeven en het roer zo heeft overgegeven. Hij denkt graag nog met ons mee of hoort ons aan, maar verder laat hij het aan ons.” Jack richt zich tegenwoordig vooral op de verkoop en uitvoering bij SchermNed, Mark houdt zich binnen Vitrona bezig met de commercie en montage en Terry zorgt in beide bedrijven voor de financiën, IT en personeelszaken. Een topteam welke ondertussen al jaren goed op elkaar zijn ingespeeld.

ons jubileum uw voordeel 1

Trots op het team
Hoe het is om elke dag met familie samen te werken? “Ja grappig, die vraag krijgen wij vaak! Ik kan niet anders zeggen dan ‘fijn!’. Wij weten precies wat we aan elkaar hebben en kunnen alles van elkaars gezicht aflezen. Eerlijkheid en openheid staan bij ons hoog in het vaandel en wij werken samen op basis van vertrouwen. De twee mannen zitten vol goede ideeën en ik kan lekker kritisch zijn waardoor we met elkaar de beste keuzes maken onderweg.” aldus Terry. Mark voegt hier nog aan toe: “Wij zijn op en top familiemensen, ook buiten werk zien wij elkaar, samen met onze gezinnen, veel. Een mooie basis om erg trots op te zijn”. De drie vergaderen wekelijks met elkaar en nemen dan de ontwikkelingen van beide bedrijven door. Op deze manier is iedereen echt overal bij betrokken.
De vraag waar zij het meest trots op zijn is: “Het team! Ons doel is om het familiegevoel ook op de werkvloer terug te laten komen. Je bent er voor elkaar en je behaalt resultaten met elkaar”, aldus Jack. Een team is altijd in beweging maar de drie zijn ontzettend trots op de gezichten die al vanaf 2005 hetzelfde zijn. Gaandeweg zijn er een hoop mensen op de rijdende trein bij gesprongen en natuurlijk zijn er daarvan ook weer een aantal vertrokken. “Beweging binnen het team is soms nodig en brengt vaak nieuwe energie. Als iemand goed past dan houden we die gelukkig vaak binnen het team en ontwikkelt die persoon ook steeds verder mee.” aldus Terry.  In het afgelopen jaar is het team verder aangesterkt door jonge talenten die ook allemaal weer een unieke zienswijze meebrengen. Van het eerste bezoek in de showroom tot de bestellingen, de planning tot de uiteindelijke montage, alles is teamwork.

8 inheems bloemenmengsel

Visie
De visie van Vitrona is helder: Vitrona staat voor kwaliteit en vakmanschap met een persoonlijke touch. “Als wonen genieten wordt” is de slogan die we vaker terug zien komen bij het zonweringsbedrijf. Vitrona heeft kwaliteitsproducten in het midden en hoog segment. Van een insectenhor tot diverse zonwerende oplossingen of een complete tuinkamer, Vitrona heeft het. Daarbij realiseerden zij in de afgelopen jaren tal van prachtige projecten in samenwerking met bekende architecten en ontwikkelaars. Zij wonnen al eens de prijs ‘beste zonweringbedrijf van Nederland’ en zijn dit jaar wederom één van de drie finalisten én zijn uitgeroepen tot Outdoor Inspiration Dealer 2024 door Luxaflex®.
In 2023 is ‘Vitrona Exclusive’ geboren. Een lijn met alle topproducten binnen de branche. Op de website vitrona.nl/exclusive staan hele mooie, door Vitrona gerealiseerd, tuinkamers. Doordat we zowel zichtbaar willen blijven als de zonweringsspecialist hebben we deze uitzonderlijke tuinkamers een eigen plek gegeven. Op die manier willen we onze klanten laten zien wat we doen en kunnen. “Onze reis naar vooruitgang begint bij het altijd willen verbeteren. Door met elkaar in gesprek te gaan en écht te luisteren naar de mensen leren we veel. Dit doen we met klanten, leveranciers en natuurlijk met onze collega’s. Dit verwachten we ook op de werkvloer onderling. Door elkaar te helpen leren we ook van elkaar. Ik vind het enthousiasme bij onze collega’s één van de belangrijkste factoren. Hart voor de zaak en een passie voor dat wat je verkoopt.” aldus Mark.

e mailhandtekening canva 2

Toekomst
Jack (39), Terry (38) en Mark (36) zoeken en creëren de uitdagingen die nodig zijn om vooruit te komen. Zo is Vitrona steeds meer zichtbaar op de zakelijke markt, MKB bedrijven, maar ook zorgcomplexen. Een derde vestiging is ook een wens van de drie. De identiteit van Vitrona moet hierin wel gewaarborgd blijven. Ook plannen voor een verbouwing van het pand in Naaldwijk liggen op de tekentafel, nieuwe duurzame kantoren is waar ze voor willen gaan. De drie hebben een ongelofelijke drive en aan ideeën en plannen geen gebrek.
Kan jij je ook vinden in deze drive? Kijk even snel op vitrona.nl/vacatures, we horen je graag!

directie vitrona

kom voor advies en een demonstratie naar onze

showroom!