Wij houden u up-to-date

Horren schoonmaken

Ramen en deuren staan vaker open deze zomermaanden. Dit zorgt er ook voor dat insecten naar binnen kunnen vliegen. Gelukkig blokkeren onze horren de toegang voor deze insecten. En niet alleen de toegang voor insecten, ook voor ander stof, vuil en pollen. Regelmatig deze horren schoonmaken is dus geen overbodige luxe. Zeker niet wanneer u gevoelig bent voor stof of last hebt van hooikoorts.

We geven u graag 5 tips voor deze schoonmaakklus:

1.Zet ramen en deuren waar de horren voor zitten helemaal open.

2.Heeft u een plisséhor of een rolhor? Maak dan regelmatig de rail waar de hor in is bevestigd ‘stofvrij’. Doe dit voorzichtig met een stofzuiger. Is het vuil hardnekkig? Gebruik dan een doek met warm water.

3.Het gaas van de hor schoonmaken doet u ook met de stofzuiger, wel met een zachte borstelkop om te voorkomen dat u het gaas beschadigd.

U kunt de hor ook snel schoonmaken met een pluizenroller. Die plakt en verwijdert kleine stofjes.

Heeft u inzethorren? Dan kunt u de horren eventueel gemakkelijk schoonmaken onder de douche, in bad of met een tuinslang. Laat de horren na het schoonmaken aan de lucht drogen of droog ze af met een zachte doek.

Gebruik geen schoonmaakmiddelen bij het schoonmaken van de horren. Hierdoor kan het gaas namelijk verkleuren. Lauw water is dus voldoende.

4.Is het gaas na het schoonmaken van de hor nog plakkerig? Pak dan een zachte borstel of doek en wrijf hem zachtjes schoon met wat lauw water.

5. Laat tenslotte alles goed drogen voordat u de ramen en deuren weer dichtdoet.

 

Heeft u meer vragen over onderhoud of service van onze horren. Dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met onze service afdeling.

Stuur een WhatsApp

 

 

kom voor advies en een demonstratie naar onze

showroom!