Wij houden u up-to-date

Bespaar energie en creëer sfeer: Genieten met raamdecoratie

Oktober is de maand waarin we ons richten op onze woonruimtes en het binnen gezellig en comfortabel maken. De dagen worden korter, de temperatuur daalt buiten; en we brengen meer tijd binnen door. Daarom is het belangrijk om na te denken over hoe we de warmte binnen kunnen houden en een gezellige sfeer kunnen creëren in huis.

Houd de warmte binnen

Met de winter in aantocht willen we zoveel mogelijk warmte is huis houden. Helaas verdwijnt veel van de opgebouwde warmte via de ramen. Zelfs bij moderne huizen met dubbel of triple glas kan tot 20 % van de warmte verloren via de ramen. Dit is natuurlijk verspilling van de energie en de hoge stookkosten. Raamdecoratie speelt een cruciale rol bij het behouden van de warmte in huis; maar welke binnenzonwering isoleert nu het beste?

Besparen met goede raamdecoratie

Een woontrend van 2023 is layering, hierbij worden gordijnen gecombineerd met andere vormen van raamdecoratie; zoals vouwgordijnen, jaloezieën of Duette Shades ®. Met deze vorm van binnenzonwering verdubbelt u de isolatie, creëert u een luxe uitstraling en verbetert de geluidsdemping.

Foto: woontrend layering Luxaflex®

Gordijnen

Gordijnen zijn niet alleen decoratief, maar ze hebben ook een isolerende functie. De stof van gordijnen kan worden vergeleken met een thermoskan: in de zomer houdt het de warmte vast en in de winter weerkaatst de aluminium laag in het doek het zonlicht waardoor de warmte weer binnen blijft. Met dikke gordijnen vermindert de tocht in huis waarodoor u tot 6 % op de stookkosten kunt besparen. 

Duette Shades ®

Met Duette Shades ® kunt u het warmteverlies via het raam bijna halveren, dit komt vanwege de honingraatstructuur. Deze structuur creëert een stilstaande luchtlaag die isoleert tegen kou van buitenaf en helpt de kamertemperatuur te reguleren.

woontrend layering klein 8

Foto: huis isoleren door middel van binnenzonwering

Maak het gezellig in huis

Naast isolatie is gezelligheid in huis ook erg belangrijk tijdens de koudere maanden. Door middel van layering kunt u verschillende warme, aardse kleuren met elkaar combineren om een gezellige en knusse uitstraling te creëren. En naast de kleuren van de raamdecoratie kunt u met accessoires uw huis extra sfeer geven, steek bijvoorbeeld een kaarsje aan voor wat extra warmte.

Laat de kou buiten en de gezelligheid binnen!

P.s. wist u dat wij momenteel 20 % korting geven op alle Luxaflex Lightline rolgordijnen? Bekijk de gehele actie

stuur een whatsapp  Bel ons voor een showroomafspraak

 

kom voor advies en een demonstratie naar onze

showroom!