Wij houden u up-to-date

Geniet langer van mooie markiezen

Markiezen zijn blikvangers van een woning. Wij leveren en monteren de markiezen met zorg. Daarna willen wij dat je zo lang mogelijk kunt genieten van de mooie markiezen. Hiervoor is een goed onderhoud van de markiezen van belang. Hiermee verleng je niet alleen de levensduur, maar blijven de markiezen er ook nog eens een stuk aangenamer uit zien. Hoe je dit het beste aan pakt lees je in onze tips.

 

markiezen schoonmaken 2

 

  • Hang de markies zoveel mogelijk uit. Een scherm met stof en al inhalen en opgerold laten, wordt uiteindelijk vies door het stof en ongedierte. Als de markies in de wintermaanden niet gebruikt wordt raden we aan om ze ergens droog op te slaan.
  • Borstel de markies twee keer per jaar met een stofzuiger met zachte borstelmond om vuil uit de poriën van het doek te zuigen. Maak de markies daarna nat met een spons en laat intrekken, spoel de markies af met schoon water. Afspoelen met een hoge druk is niet nodig.
  • Laat de markies regelmatig nat regenen (zeker in het begin bij een stug doek), hierdoor wordt het doek soepeler en dus minder breekbaar. Laat de markies daarna wel goed drogen voordat je hem binnen haalt.
  • Komt de glazenwasser regelmatig langs? Laat de glazenwasser niet alleen de ramen, maar ook de markies en omkasting schoonmaken.
  • Woon je aan de kust? Spoel of borstel (zacht) dan regelmatig het zout van de kap en scharnieren.
  • Als de doeken vies zijn in de vouwen kan door winderig weer in ingetrokken toestand gaatjes
    ontstaan door schuren van het doek. Dit doet nietsaf aan de functionaliteit van het product en kan voorkomen worden door regelmatig onderhoud.
  • Afhankelijk van de situering van de markies en de kleur is het belangrijk het houtwerk te onderhouden zoals het schilderwerk aan het huis, de bovenkap zal extra onderhoud vragen door de positie in de zon.
  • Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze zullen uw markies meer kwaad dan goed doen.

 

 zonwering schoonmaken

Meer informatie over onze markiezen vindt je hier

kom voor advies en een demonstratie naar onze

showroom!